Knjižnica pod krošnjami

V ribniškem grajskem parku vsako leto med poletnimi meseci, v sodelovanju Knjižnice Miklova hiša in Inštituta za neprofitno komunikacijo Divja misel, poteka Knjižnica pod krošnjami. V njej se lahko vse dneve v tednu ustavite, v miru posedeli v sencah grajskega parka in prelistali marsikatero dobro knjigo ali revijo.

Glavno vlogo v zbirki knjig, ki vam jih ponujamo so knjižne novosti. Knjižnica sodeluje s številnimi založbami, zato je v njenih vrstah zbranih veliko svežih naslovov. Hišna specialiteta so tudi mnogi domači ter tuji časopisi in revije.

Za najmlajše pripravimo vsakodnevne družabne in športne aktivnosti. Poleg tega obiskovalcem nudimo tudi poletavski kotiček, kjer so se lahko otroci, ki so med poletjem sodelovali v bralni akciji Poletavci, usedli s knjigo in si s peščeno uro merili čas branja.

Knjižnica od krošnjami v sedmi izvedbi je izvedena v sofinanciranju Občine Ribnica.

Ustavi se. Vzemi si čas za dobro knjigo in jo prelistaj v pomirjujoči senci. Knjiga v naravi je pozabljeno zadovoljstvo. Gre za aktivnost brez blišča in obljube avanture, a s toliko več pristnega užitka in sproščujočega šarma.