Knjigobežnice

Morda ste jo že opazili – malo leseno hišico, ki je dobila svoje mesto pred ZD Ribnica? To je prva od Knjigobežnic, ki smo jih v sodelovanju z Občino Ribnica postavili v Ribnici. Knjigobežnice so svoje mesto dobile še na sedmih drugih lokacijah v občini Ribnica. Njihovo lokacijo najdete na spodnjem zemljevidu.
 
Vabijo vas, da pobrskate po njih in si vzamete knjigo, ki vam je všeč! Hkrati pa vas prosijo, da vanje odložite knjigo, za katero želite, da dobi drugega lastnika, za katero želite, da jo prebere še kdo. Sprejema knjige vseh oblik in velikosti, otroške in odrasle! Da ne bo nikoli prazna, bomo pomagali skrbeti tudi mi – s knjigami, ki smo jih dobili v dar ali so bile odpisane. Obiščite jih!

Projekt v soorganizaciji Knjižnice Miklova hiša in Občina Ribnica zajema trenutno 9 knjigobežnic, ki stojijo v Ribnici (3), Dolenji vasi (2), Griču, Svetem Gregorju in Velikih Poljanah (2).

Dogodek je podprlo prek 15 slovenskih založb in distribucijskih hiš, ki so donirale več kot sto knjig in tako prispevale k uresničevanju gesla “Podari knjigo, podari sanje”:  Amalietti&Amalietti, Alba 2000, Avrora, Buča, Forma 7, Lynx, Miš, Morfem, Primus, Tehniška založba Slovenije in Zala.
 
Za sodelovanje in podporo se zahvaljujemo Občini Ribnica, Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica, Vrtcu Ribnica, Krajevnim skupnostim Sveti Gregor, Velike Poljane in Dolenja vas.