E-viri, ki jih nudi Knjižnica Miklova hiša

E-viri, ki jih nudi Knjižnica Miklova hiša:

  • PressReaderPortal omogoča članom vseh splošnih knjižnic dostop do več kot 6.000 revij in časnikov. Publikacije so v številnih jezikih in prihajajo iz celotnega sveta. Aktualne številke se dodajajo dnevno.
    Dostopni so med drugim tudi: Dnevnik, Večernji list, Die Presse, Corriere della Sera, El País, The Independent, The Guardian, The Washington Post, Vogue, Cosmopolitan, Science Illustrated in Men’s Health.
  • EBSCOhost eBooks: Zbirka vsebuje več kot 40.000 e-knjig, od leposlovja, strokovnih knjig in študijskega gradiva. Knjige so večinoma v angleščini.
  • Encyclopedia Britannica: najboljše in najbolj uporabljene splošne enciklopedije v svetu. Njena prednost je v tem, da je podajanje vsebine prilagojeno starosti uporabnika (Adult — za študente in ostale odrasle uporabnike; Student — za otroke od 10. do 14. leta starosti; Junior – za otroke od 6. do 10. leta starosti).
  • BIBLOS: Knjižnica Miklova hiša Ribnica prek portala Biblos ponuja blizu 500 naslovov leposlovja, ki si ga lahko prenesete na svoj računalnik, bralnik ali telefon.
  • Audiobook: Odslej imate vsi člani knjižnice brezplačen dostop do avdio knjig v slovenskem jeziku prek aplikacije Audibook.
  • Tax-Fin-Lexa: Portal TFL ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki jo sproti ažuriramo. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki in komentarji zakonov. Na voljo pa so vam tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja in iz gradbeno-okoljskega področja.
  • Kanopy: vsebuje bogat in kakovosten nabor mednarodnih filmov in dokumentarcev. Kanopy je platforma za pretočne videovsebine na zahtevo, ki je namenjena uporabnikom splošnih in univerzitetnih knjižnic.