Drugi letošnji dogodek Koncertnega abonmaja Ribnica

Spoštovani ljubitelji glasbe,
vabljeni na drugi dogodek letošnjega Koncertnega abonmaja Ribnica. Ta bo poseben, saj pred koncertom gostimo kar dve nominiranki za letošnjo Cankarjevo nagrado, ki se podeljuje za najboljše literarno delo lanskega leta. Pogovor s pisateljicama Matejo Gomboc in Anjo Mugerli bo vodila Alojzija Zupan Sosič.
Sledil bo koncert sopranistke Petre Vrh Vrezec, ki ima svoje glasbene začetke zabeležene prav v Ribnici, ter večkrat nagrajene harfistke Tee Plesničar.
Dogodek se bo odvijal 24. maja 2024 v Rokodelskem centru Ribnica.
Pogovoru lahko prisluhnite ob 19. uri, koncert se bo pričel ob 19.45.
Veselimo se vašega obiska!
O nastopajočih:
PETRA VRH VREZEC, koloraturna sopranistka, je začela svojo glasbeno pot z igranjem klavirja in jo po desetih pianističnih letih nadgradila z učenjem in študijem solopetja doma in v tujini. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih je prejela več zlatih in srebrnih nagrad in priznanj. Kot sopranistka, solistka, je redna gostja v SNG Opera in balet Ljubljana. Kot koncertna pevka sodeluje tudi z ostalimi državnimi glasbenimi ustanovami in zavodi.
V zadnjih letih se je izmojstrila tudi v pisanju scenarija ter organizaciji avtorskih otroških in mladinskih izobraževalnih opernih predstav ter tudi koncertov. Nastopala je tudi na Hrvaškem, v Nemčiji in ZDA. Recitale in glasbeno-scenske predstave organizira tudi na lokalni sceni, kjer tovrstnih klasičnih glasbenih dogodkov primanjkuje.
TEA PESNIČAR je študij zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na Kraljevem konservatoriju v Bruslju. Sodelovala je v različnih komornih sestavih, s katerimi je v okviru koncertnih ciklov in festivalov nastopala v Sloveniji kot tudi v tujini. Občasno sodeluje z SNG Opera in balet Ljubljana. Zanima jo povezovanje med umetnostmi, tako je leta 2018 organizirala koncert z naslovom Guštiranje glasbe in poezije, kjer je v sodelovanju z jazz pianistom in skladateljem Anžetom Vrabcem krstno izvedla njegovih 12 harfikujev za harfo solo. Navdih za nastanek tega dela je bilo 12 haikujev pesnice Ivanke Kostantino. Februarja letos je v italijanskem mestu Cordenons v sklopu koncerta s flavtistom Blažem Snojem krstno izvedla svojo prvo skladbo z naslovom Zamišljena v daljavo. Jesen.
*Koncertni abonma Ribnica poteka pod pokroviteljstvom podjetja Inotherm z umetniško vodjo Nino Šenk.