IZID SLIKANICE ZLATA RIBICA IN VELIKAN

Občina Ribnica je v sodelovanju s Knjižnico Miklova hiša v okviru projekta Branju prijazna občina izdala slikanico Zlata ribica in velikan.  Župan Občine Ribnica, Samo Pogorelc, je ob zaključku projekta Bralne značke slikanico skupaj z direktorico Knjižnice Miklova hiša, Nastjo Hafnar, podelil najmlajšim bralcem.

V slikanici je predstavljena bajka o nastanku Ribnice, ki jo je izvirno predstavila avtorica teksta Andreja Pogorelc in ilustrirala Klara Perušek. 

Kot je župan navedel v spremnem nagovoru se z branjem in s knjigami odpirajo čudoviti svetovi, domišljija pa riše nove poti. Slikanica, ki govori o nastanku Ribnice, bo male bralce popeljala v svet bajk. Ta slikanica naj bo le ena od mnogih, ki jih bodo otroci z veseljem prebirali, v njih iskali nove zgodbe in skupaj z njimi rasli ter bogatili svoj besedni zaklad.
Na prireditvi je po nagovoru župana in ravnateljice Osnovne šole Ribnica, Andreje Modic, slikanico v pristnem ribniškem narečju predstavila knjižničarka Neža Tanko, ki je vse otroke tudi povabila k sodelovanju v poletnem projektu Poletavci, ki vzpodbuja vsakodnevno branje vsaj 30 minut na dan. 
 
Izdajo slikanice je s finančnimi sredstvi omogočila Občina Ribnica, slikanico pa bodo ob vpisu v knjižnico brezplačno prejeli vsi predšolski otroci.