Nova sezona predšolske bralne značke V objemu s knjigo

Dragi starši in otroci, vabimo vas, da se pridružite tretji sezoni predšolske bralne značke!

Skupno branje z otrokom od zgodnjega otroštva naprej prinaša radost obema, tako otroku kot odraslemu. Otroku je ugodno in udobno v vašem naročju ali ob vas, opazuje ilustracije in jih dopolnjuje z besedami, ki prihajajo iz vaših ust. Počuti se varnega.

Slikanice, katerih naslovi se nizajo na straneh knjižice, so predlogi za branje otrokom. Pri izboru slikanic se ne omejujte samo na naslove v knjižici, posezite tudi po drugih naslovih istih avtorjev ali pa si naredite čisto svoj izbor.

Ob obisku knjižnice bo vaš otrok v knjižico dobil štampiljko. Po zbranih petih štampiljkah boste povabljeni na zaključno prireditev, predvidoma januarja 2024, kjer boste prejeli tudi priznanje.

Naj bo branje vaša vsakodnevna navada, nekaj, kar bo otrok pričakoval od vas in česar se boste veselili tudi vi!

ZAKLJUČEK 3. SEZONE PREDŠOLSKE BRALNE ZNAČKE

Dragi mladi bralci, zaključili smo tretjo sezono predšolske bralne značke V objemu s knjigo. Iskrene čestitke vsem, ki ste pridno brali in zbirali štampiljke, bilo vas je več kot 50! 

ZAKLJUČEK 2. SEZONE PREDŠOLSKE BRALNE ZNAČKE Z MAČKOM MURIJEM

Januarja 2023 smo zaključili drugo sezono predšolske bralne značke V objemu s knjigo. Za opravljeno bralno značko je bilo treba prebrati pet knjig in zbirati štampiljke v bralni seznam, ki je na voljo v knjižnici. Vse otroke, ki so oddali seznam, smo povabili na zaključno prireditev 10. januarja v Miklovi dvorani. Otroci so se zabavali ob ogledu predstave Maček Muri išče kroniko v izvedbi družinskega gledališča Kolenc, po koncu predstave pa smo jih nagradili s knjižnimi kazali in priznanji za opravljeno predšolsko bralno značko. Vse predšolske otroke vabimo, da tudi letos prebirajo knjige v okviru predšolske bralne značke.

Naslovna ilustracija je delo akademske slikarke Tine Đenadić.

ZAKLJUČEK 1. SEZONE PREDŠOLSKE BRALNE ZNAČKE Z GDČ. BAZILIKO

S prireditvijo Zlati ključek Pripovednega gledališča gospodične Bazilike smo 1. aprila 2022 nagradili vse otroke in njihove starše, ki so uspešno zaključili prvo sezono predšolske bralne značko V objemu s knjigo.