Nove Knjigobežnice v ribniški občini

V petek, 23.  aprila 2021, smo praznovali svetovni dan knjige, ki je potekal v znamenju gesla “Podari knjigo, podari sanje”. Ob tej priložnosti sta direktorica Knjižnice Miklova hiša Nastja Hafnar in župan občine Ribnica Samo Pogorelc skupaj z ravnateljico Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica Andrejo Modic in vodjo podružnične šole v Dolenji vasi Špelo Gornik Oražem podarila knjige v knjigobežnico ob šoli v Dolenji vasi in s tem simbolno odprla Knjigobežnice v občini Ribnica. 

Projekt v soorganizaciji Knjižnice Miklova hiša in Občina Ribnica zajema trenutno 8 knjigobežnic, ki stojijo v Ribnici (3), Dolenji vasi (2), Griču, Svetem Gregorju in Velikih Poljanah.

Dogodek je podprlo prek 15 slovenskih založb in distribucijskih hiš, ki so donirale več kot sto knjig in tako prispevale k uresničevanju gesla “Podari knjigo, podari sanje”:  Amalietti&Amalietti, Alba 2000, Avrora, Buča, Forma 7, Lynx, Miš, Morfem, Primus, Tehniška založba Slovenije in Zala.
 
Lokacijo vseh knjigobežnic in več informacij najdete na zemljevidu.
 
 
Za sodelovanje in podporo se zahvaljujemo Občini Ribnica, Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna Ribnica, Vrtcu Ribnica, Krajevnim skupnostim Sveti Gregor, Velike Poljane in Dolenja vas.