Srečni ljudje berejo s Sanelo Banović

Ob zaključku bralne značke za odrasle, ki je tudi tokrat potekala pod geslom »Srečni ljudje berejo«, smo v Miklovo dvorano v torek, 21. februarja, kot gostjo povabili Sanelo Peresciutti (Banović), dr. med. Vedeli smo, da je predavateljica priljubljena širom Slovenije, tako da nas ni presenetilo, da je bila dvorana napolnjena do zadnjega kotička.

Sanela, ki je kot gastroenterologinja zaposlena v ljubljanskem UKC, nam je pripovedovala o tem, kako pomembno je skrbeti za duševno zdravje in prazniti čustveno »klet«, ki jo imamo v možganih. Poudarila je, da smo ljudje med seboj neločljivo povezani in odvisni drug od drugega, zato je pomembno, da drug za drugega skrbimo in ne dopustimo, da bi nas ločevale stvari, ki v resnici niso pomembne. Ob tem iskrenem in čustvenem nagovoru ni manjkalo niti solz niti smeha, ob koncu pa nas je ganila tudi Sanelina iskrena zahvala domačinom iz Ribnice in Kočevja, da smo njo in njeno družino leta 1993 sprejeli kot begunce in zanje poskrbeli.

V knjižnici smo ob tem dogodku zares zadovoljni; dobili smo nov zagon za organizacijo prireditev, ki vsem nam višajo kakovost življenja. Vabljeni že sedaj, da se nam pridružite.