Spletna predavanja splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Boštjan Videmšek, Samo Rugelj in knjiga Plan B

Z Boštjanom Videmškom novinarjem, avtorjem knjige Plan B: Pionirji boja s podnebno krizo in prihodnost mobilnosti, se bo Samo Rugelj, odgovorni urednik na založbi UMco pogovarjal o klimatskih spremembah, zeleni energiji in različnih modelih izkoriščanja naravnih virov energije. Jasno je, da se podnebna kriza stopnjuje. Je sploh še mogoče kaj spremeniti? 

Aljoša Bagola: Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke

Skupaj s splošnimi knjižnicami Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 4. marca 2021, ob 18. uri vabimo na spletno predstavitev knjige Aljoše Bagola z naslovom Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke.

Izraz izgorelost nam je v današnjih časih verjetno že vsem dobro poznan in zdi se nam, da o tem vemo vse. Največkrat ga povezujemo z izčrpanostjo zaradi dolgotrajnega intenzivnega dela. Izgorelost je motnja, ki jo je potrebno zdraviti, a je pogosto niti ne zaznamo.

S svojo knjigo nas avtor popelje med navdihujoče zgodbe, pretresljiva spoznanja in iskrena razmišljanja o tem, kako se spopasti z izkušnjo izgorelosti.

Željko Ćurić: Kriza se konča v glavi

V četrtek, 21. januarja 2021, ob 18. uri je potekalo spletno predavanje Željka Ćurića z naslovom Kriza se konča v glavi, ki smo ga organizirali skupaj s splošnimi knjižnicami Dolenjske, Bele krajine in Posavja.
 
Krize so stalnica in spremljevalke človeka vse življenje. Občasno se pojavljajo v različnih oblikah in s seboj prinesejo določene spremembe. Pozitivne ali negativne. Z epidemijo koronavirusne bolezni je kriza zajela ves svet. Željko Ćurić nam bo razložil, kaj se dogaja z nami v času krize, kako se nanjo odzivamo in kako v času epidemije kar najbolje poskrbeti za svoje duševno zdravje.

O predavatelju Željku Ćuriću
Željko Ćurić je po poklicu zdravnik in je soustanovitelj ter direktor projektov podjetja O. K. Consulting. Leta 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga, coachinga in psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Svetuje tudi Specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah. Na osnovi nominacije udeležencev njegovih delavnic je prejel priznanje TOP 10 predavateljev.