Koncertni abonma 2022

Dva večera, polna glasbe

Po dveh letih premora se je Koncertni abonma Ribnica vrnil z dvema čudovitima večeroma v ribniški cerkvi. Številčen obisk je pokazal, da je bila v času dveletnega zaprtja v naši dolini pogrešana tudi glasba.

Prvi koncert, kjer sta nastopili domačinka Barbara Gričar na prečni flavti ter Anja Gaberc na harfi, je poslušalcem ponudil prelepo harmonijo, ki je odzvanjala v krasni cerkvi. Na programu so se zvrstili Bach, Lauber, Debussy in Fauré.

Teden kasneje, 28. 5. 2022, pa je Ribnica gostila mlade, perspektivne glasbenike, člane godalnega kvarteta Opifex. Ti so s svojo mladostno energijo v glasbo prenesli živahnost, lahkotnost ter v spremstvu solista Tadeja Keniga, izkušenega klarinetista, odigrali Dvořáka, Webra ter Večerno serenado skladateljice Nine Šenk. Nina je Večerno serenado napisala kot posvetilo svojim staršem, tokratna izvedba pa je bila prirejena za klarinet in zasedbo godal.

Nadaljevanje abonmaja sledi jeseni, že septembra bo namreč na sporedu glasbeno-baletna predstava, La Fontainove basni.

Vsem nastopajočim ter g. Berčanu se lepo zahvaljujemo. Obiskovalce in bralce pa vabimo, da se nam pridružijo tudi na jesenskih koncertih.

Koncertni abonma Ribnica nastaja v sodelovanju umetniške vodje Nine Šenk s Knjižnico Miklova hiša. Sponzor abonmaja je podjetje Inotherm d. o. o.

Foto: arhiv knjižnice in Nadja Petek