Vabljeni na prvi dogodek Koncertnega abonmaja Ribnica

Pomlad je tu in z njo prvi koncert v sklopu Koncertnega abonmaja Ribnica pod pokroviteljstvom podjetja Inotherm z umetniško vodjo Nino Šenk. Nastopila bosta vrhunska glasbenika Franc Kosem na trobenti ter Jože Bogolin na tolkalih.

Vljudno vabljeni na prvo letošnje poslušanje in druženje v nedeljo, 21. aprila 2024, ob 19. uri v Rokodelski center Ribnica.

Več o izvajalcih:

Franc Kosem je od leta 2004 solo trobentač osrednjega državnega Orkestra Slovenske filharmonije ter od leta 2015 docent za trobento in komorno igro na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Od leta 2013 je vodja Društva za trobilno komorno glasbo SiBRASS. Dodiplomski in podiplomski študij je končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu zaslužnega profesorja Antona Grčarja, dodatno pa se je izpopolnjeval na Visoki šoli za glasbo v Karlsruheju pri profesorju Reinholdu Friedrichu. Kot solist, komorni ali orkestrski glasbenik se je doslej predstavil na številnih festivalih in koncertnih odrih doma in širom po svetu. Franc Kosem je prejemnik nagrade Prešernovega sklada za leto 2012.

Jože Bogolin je po šolanju na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu prevzel vodenje Oddelka za tolkala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Aktivno koncertira po odrih sveta, doslej je nastopal z vrhunskimi glasbeniki in institucijami. Sodeloval je tudi pri glasbenem opremljanju v filmih (Inventura, …), risankah (Koyaa, …), reklamah in glasbenih filmih. S skladatelji, kot so Bruce Hamilton, Minas Boubardakis, Matej Bonin, Uroš Rojko, Nelida Behar, Peter Šavli, Matija Krečič, idr. ter s podporo ADAMS Musical Instruments in Innovative Percussion Inc. išče nove izzive in glasbene svetove.