Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Škrabčev trg 21, Ribnica
T: +386 (0)1 83 50 382
M: +386 (0)41 390 057
E: illsikrib@rib.sik.si

Prostovoljci

Simbioza je vseslovenski medgeneracijski projekt e-učenja, pri katerem bomo poglavitno vlogo prevzeli mladi prostovoljci. Majhno dejanje za prostovoljca a veliko za tiste, ki potrebujejo pomoč pri učenju uporabe računalnika in mobilne telefonije. Pridruži se nam tudi ti.

Zakaj sodelovati?

Simbioza je vseslovenski medgeneracijski projekt e-učenja, kjer poglavitno vlogo kot učitelji prevzamemo prav mi, mladi prostovoljci. Sodelovanje pri projektu bo neprecenljiva izkušnja, ki je ne smeš zamuditi. Izraz na obrazu starejšega, ki bo natipkal svoj prvi stavek, ti bo dal neverjeten občutek zadovoljstva, ki bo ostal s teboj še dolgo po zaključku akcije. S sodelovanjem boš postal/a del velike skupnosti ljudi, ki jih druži veselje do prostovoljstva in medgeneracijske solidarnosti, sodelovanja in učenja. Akcija ti ponuja priložnost nabiranja novih izkušenj, dragocenih poznanstev in referenc, ki ti bodo pomagale pri kasnejših izzivih in zaposlitvi, s čimer boš korak bližje osebni svobodi in samostojnosti. Preizkusil/a boš lahko svoje sposobnosti in talente, spoznal/a samega/samo sebe, svoje omejitve in svoje zmožnosti. Hkrati pa boš spreminjal/a svet. Zato ne zamudi svoje priložnosti in postani del zgodbe o medgeneracijskem uspehu.

Kdaj poteka glavna akcija?

Glavni teden učenja uporabe računalnika in mobilne telefonije bo potekal v tednu med 21. in 25. oktobrom 2013. Izobraževanja bodo potekala od ponedeljka do petka dvakrat dnevno v šolah, fakultetah, domovih za starejše in na drugih lokacijah po vseh Sloveniji. Dopoldanska izobraževanja bodo potekala  med 9. in 11. uro, popoldanska pa med 16. in 18. urov dvorani Knjižnici Miklova hiša Ribnica.

Kako poteka prijava?

Kot prostovoljec se lahko prijavite preko telefonske številke 040 940 888 (na sedež projekta), preko spletne strani www.simbioza.eu ali v Knjižnici Miklova hiša Ribnica. Prijave se odprejo 8. julija 2013. 

Katera znanja potrebujem?

Kot prostovoljec lahko sodeluje vsak povprečen uporabnik računalnika in interneta, ki hkrati obvlada osnovna računalniška znanja (miška, tipkovnica, pisanje besedila). Za pomoč starejšim pri učenju e-veščin ne potrebuješ nobenih posebnih znanj, le kanček potrpežljivosti in dobre volje.

Kako se bomo mladi naučili poučevanja starejših?

Navodila za poučevanje starejših bomo mladi dobili na spletni strani www.simbioza.eu, kjer bodo naloženi tudi e-vodiči oz. »tutoriali«, ki bodo podrobno opisovali vsak modul. Vsak modul bo predstavljen v obliki zgodbe, da bomo lahko mladi starejšim vsebine predstavili na čim bolj razumljiv in domač način, podkrepljen s primeri iz vsakdanjega življenja. »Tutoriali« bodo namenjeni seznanitvi mladih z vsebinami, ki jih bomo nato delili s starejšimi ter seznanitvi o delu s starejšimi in načinu učenja.

Koliko časa mi bo vzelo sodelovanje pri projektu?

Sodelovanje pri projektu ti ne bo vzelo veliko časa. Najprej se moraš odločiti na katerih modulih želiš pomagati in kolikokrat boš lahko to pomoč nudil (izbereš si lahko enega ali več modulov, lahko pa tudi vse) in se nanje prijaviš. Nato na spletni strani www.simbioza.eu prebereš napotke in aktualne informacije. Vse do pričetka delavnic boste prijavljeni prostovoljci prek elektronske pošte prejemali tudi aktualne novice, navodila in druga gradiva, ki vam bodo v pomoč pri delu.

Si zraven? Seveda si! :)

 

Iskanje po strani

Obvestila

RSS novice

Delovni čas in kontakt

Knjižnica Miklova hiša
telefon
01 83 50 382
041 390 057
Knjižnica Loški Potok
telefon
01 83 50 128
Knjižnica Sodražica
telefon
01 83 71 026

odpiralnicas

Koledar dogodkov

<< April 2020 >> 
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
    1  3  4  5
  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
272829   

Kakšnih dogodkov in prireditev bi si želeli ve? v knjižnici?
 
Kateremu pravlji?nemu junaku se podaljša nos, kadar se zlaže?