EMail natisni

Noč knjige - Indijska pravljica in mladost v Indiji 

Noč knjige - Indijska pravljica in  mladost v Indiji
Dogodek:
Noč knjige - Indijska pravljica in mladost v Indiji
Kdaj:
23.04.2014  ob 18.00
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za otroke

Podrobnosti

Na ta dan, 23. aprila 2014, se bo po vsej  Sloveniji letos prvič odvijala Noč knjige, mednarodni dogodek, ki podpira in slavi knjigo in branje, nagovarja vse generacije bralcev ter spodbuja dvig bralne kulture, pismenosti ter vrednot domišljije in znanja v družbi. Projektu pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco se je pridružila tudi Knjižnica Miklova hiša Ribnica, ki bo organizirala dva dogodka:

Ob 18. uri bo za naše najmlajše na sporedu prireditev z naslovom Indijska pravljica in  mladost v Indiji. Na prireditvi, ki jo bo vodila Katarina Vidmar Nair,  se bodo otroci s pomočjo ilustracij vživeli v indijsko pravljico, spoznali indijske običaje, oblačila, glasbo, njihov najbolj priljubljeni šport – kriket.  Seznanili pa se bodo tudi s pripravo indijskega kruha - čapatija.

Ko pa bo sonce zašlo, bo čas za pripovedovanje zgodb. Ob 20.00 uri bomo prisluhnili pripovedim iz slovenskega ljudskega izročila, ki nam jih bo v večeru z naslovom Zlato peresce pripovedovala  zbiralka in pripovedovalka ljudskega izročila Ljoba Jenče. Večer z Ljobo je namenjen odraslim.  

Oba dogodka sta brezplačna!

Več o projektu Noč knjige.


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica