EMail natisni

Lutkovna predstava Vidkova srajčica - nov termin! 

Lutkovna predstava Vidkova srajčica - nov termin!
Dogodek:
Lutkovna predstava Vidkova srajčica - nov termin!
Kdaj:
25.02.2014  ob 17.00
Kje:
, TVD Partizan
Kategorija:
Za otroke

Podrobnosti

Lutkovna predstava Vidkova srajčica Lutkovnega gledališča Fru-Fru je po tem, ko je bila v ponedeljek, 3. februarja, zaradi vremenskih razmer odpovedana, dobila nov termin!

Otrok, mama, bratci in sestrice, postelja, žlička in skodelica s kaško – varen dom, kjer jemo, spimo in se igramo. Svet, ki ga otrok prepoznava iz lastnega vsakdana. Zunaj hiše: travnik, potok, grmovje in živali, ki jih otrok opazuje. Glej, pajek na pajčevini, ptič v zraku, bela ovca na travniku! Sonce na nebu in oblak! Tudi njih malček že pozna, nekatere z dvorišča, druge iz slikanic, saj ovčke in rake naši otroci prvič vidijo tam. Levstikov Videk v izvedbi gledališča FRU-FRU je predstava, namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed in drobnih instrumentov.

Levstikov Videk brez srajčice to pot ni socialna zgodba o revščini. Prav tako ni v ospredju didaktična pripoved o tem, kako nastajajo oblačila. Je sanjsko potovanje malega Vidka po domačem dvorišču. Sanje prinesejo zanimiva srečanja z znanimi živalmi in – novo srajčico. Njej se čudi celo mama. Ona se čudi vsem čudnim stvarem, tudi darilom dedka Mraza in Zobne miške. Zdi se, da ima z njimi nek poseben dogovor. Je tudi to pot tako?

(Iz spletne strani)

Za otroke  2 +
Traja: 35 minut

Predstava bo ponovljena istega dne v dveh terminih: ob 17. in 18. uri

Odvijala se bo v dvorani TVD Partizana Ribnica.

Cena: 2 EUR. Prodaja vstopnic v Knjižnici Miklova hiša in uro pred predstavo v TVD Partizanu.

 


Lokacija:
TVD Partizan