Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Škrabčev trg 21, Ribnica
T: +386 (0)1 83 50 382
M: +386 (0)41 390 057
E: illsikrib@rib.sik.si

Simbioz@ računalniške delavnice 

Simbioz@ računalniške delavnice
Dogodek:
Simbioz@ računalniške delavnice
Kdaj:
25.10.2013
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

Simbioza bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom.

Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi; želi jim pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom.

Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne prihodnosti. Vsaka izkušnja, doživetje namreč šteje.


Prijavite se lahko na telefonski številki 040 940 888, prek spletne strani www.simbioza.eu ali v Knjižnici Miklova hiša Ribnica.


Na vsakem izobraževalnem modulu boste pridobili znanja, ki jih boste kasneje lahko uporabljali vsak dan. Na prvem modulu vam bomo predstavili delovanje in zgradbo računalnika in program za pisanje Word. Na drugem modulu se boste srečali z internetom, iskalniki in spletnimi stranmi. Na tretjem modulu boste ustvarili račun za elektronsko pošto, spregovorili pa bomo tudi o varstvu osebnih podatkov. Četrti je namenjen spoznavanju družbenega omrežja Facebook. V petem modulu pa se bodo udeleženci naučili uporabljati mobilni telefon.

 

Prijava na delavnice

PROSTOVOLJCI

UDELEŽENCI
 

Pregled vsebine tečajev po dnevih

dopoldan (9h—11h)
popoldan (16h—18h)
 

ponedeljek, 21. oktober

Modul 1

RAČUNALNIK, MOJ PRIJATELJ

Na prvem modulu  boste udeleženci izvedeli, kaj je računalnik in za kaj se uporablja. Spoznali boste zunanje dele računalnika, se učili navigacije z miško in uporabe tipkovnice. Govora bo o zagonu računalnika, o namizju, datotekah in mapah. V programu Microsoft Word se boste naučili napisati vabilo in osnovnega urejanja besedil. Naučili se boste spremeniti barvo, velikost in tip pisave, uporabljati presledke. Tekst boste znali tudi označiti, izrezati, kopirati in prilepiti. Nato boste besedilo še shranili in se naučili ugasniti računalnik.

torek, 22. oktober

Modul 2

KLIK V SVET

V okviru drugega modula boste udeleženci izvedeli, kaj je internet in za kaj vse se ga uporablja v vsakdanjem življenju. Izvedeli boste, kako dostopamo do informacij, se naučili uporabljati iskalnik, spoznali pa se boste tudi z brezplačnimi načini komunikacije na internetu. Naučili se boste shranjevanja zaznamkov, da boste lahko priljubljeno spletno stran lažje ponovno obiskali, ter še mnogih drugih stvari za vsakodnevno rabo.

sreda, 23. oktober

Modul 3

BREZ ELEKTRONSKE POŠTE NE GRE

Na tretjem modulu boste udeleženci izvedeli, na kakšen način elektronska pošta deluje, dotaknili se boste tudi spletne etike, spletne varnosti in varnih povezav, opozorili pa vas bomo tudi na pazljivost pri posredovanju osebnih podatkov. Nato boste odprli svoj novi elektronski naslov, napisali sporočilo, poslali in prejeli pošto, jo pregledali in odgovorili pošiljatelju, sporočilo pa boste nato tudi posredovali.

četrtek, 24. oktober

Modul 4

POVEŽIMO SE!

Modul je namenjen spoznavanju družbenega omrežja Facebook. Udeleženci delavnic boste spoznali, kaj je družbeno omrežje, kako se vanj prijavite, kako ustvarite svoj profil, pisati na zid, ''všečkati'', poskrbeti za varnost, objaviti fotografije ipd. 

petek, 25. oktober

Modul 5

SVET MOBILNE TELEFONIJE

Udeleženci se boste naučili uporabljati mobilni telefon, pregledovati imenik, pregledovati prejeta SMS sporočila, jih pošiljati, uporabljati fotoaparat, pošiljati fotografijo preko MMS-a, uporabljati druga dodatna orodja (štoparica, snemalnik zvoka, računalo, igre …) ipd. Modul bo letos nadgrajen tudi z spoznavanjem osnov digitalne fotografije.

Več informacij o delavnicah si preberite na uradni strani projekta Simbioz@.


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Iskanje po strani

Obvestila

RSS novice

Delovni čas in kontakt

Knjižnica Miklova hiša
telefon
01 83 50 382
041 390 057
Knjižnica Loški Potok
telefon
01 83 50 128
Knjižnica Sodražica
telefon
01 83 71 026

odpiralnicas

Koledar dogodkov

<< November 2020 >> 
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  91011121314
16171819202122
23242526272829
      

Kakšnih dogodkov in prireditev bi si želeli ve? v knjižnici?
 
Kateremu pravlji?nemu junaku se podaljša nos, kadar se zlaže?