Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Škrabčev trg 21, Ribnica
T: +386 (0)1 83 50 382
M: +386 (0)41 390 057
E: illsikrib@rib.sik.si

Utrinki iz Simbioze 2012 

Dogodek:
Utrinki iz Simbioze 2012
Kdaj:
01.11.2012
Kje:
, Knjižnica Miklova hiša Ribnica
Kategorija:
Za odrasle

Podrobnosti

Računalniški tečaji Simbioz@ e-pismena Slovenija

v Knjižnici Miklova hiša


V petek, 19. oktobra, se je v Knjižnici Ribnica sklenil računalniški tečaj, v katerem so prostovoljci poučevali starejše generacije računalniških osnov. Po tednu dni trdega dela tako udeležencev kot tudi prostovoljcev nam preostane samo še eno, lažje in prijetnejše opravilo: zaokrožiti projekt z nekaj številkami, predvsem pa se vsem sodelujočim iskreno zahvaliti za pomoč!

Za začetek naj povzamemo nekaj številk. Zaradi velikega zanimanja za tečaje smo - ker nismo želeli zavrniti nikogar – uspeli odpreti še en termin tečajev: na treh dnevnih terminih smo tako skupno sprejeli sedemintrideset udeležencev, kar je precej več kot preteklo leto. Kljub temu nismo uspeli sprejeti čisto vseh, ki so se želeli pridružiti (morda pa se srečamo prihodnje leto?). Na pomoč pri sprejemanju velikih skupin udeležencev nam je priskočilo naključje s prostorom. Smo namreč sredi manjše širitve knjižničnih prostorov, tako da smo lahko začasno učilnico postavili kar v prazen prostor sredi knjižnice. Naj se ob tem še posebej zahvalimo posameznikom iz ribniške občine, ki so nam z donacijo računalnikov olajšali organizacijo tečajev.

Starost prostovoljcev se je raztezala čez več generacij, od najmlajšega, ki je štel trinajst, do najstarejšega, ki se je bližal šestdesetim. Tudi med udeleženci je bil razpon starosti kar velik, od najmlajših pod šestdesetim letom do najstarejše udeleženke, ki je štela dvainsedemdeset let.

Vsej organizaciji navkljub pa delavnice ne bi uspele in potekale tako, kot so, brez pomoči prostovoljcev. Teh se je letos prijavilo zares veliko število – kar osemnajst jih je bilo, večina katerih je ostala na večih delavnicah, pa tudi po nekaj dni zaporedoma. Seveda smo po svojih močeh pomagale tudi knjižničarke, tako da se je skupno število prostovoljcev povzpelo na štiriindvajset. Med voditelji prostovoljcev smo odkrili tudi nekaj rojenih predavateljev. Torej, iskrena hvala Ani Češarek, Ani Cvar, Andražu Koširju, Barbari Vogrinec Jesenšek, Boštjanu Ivančiču, Davorju Hafnarju, Diani Fejzić, Domnu Marinču, Iztoku Megliču, Juretu Podobnikarju, Manci Češarek, Marku Pirnatu, Martinu Burgerju, Milanu Babiču, Neži Tanko, Stanetu Hafnarju, Timu Žulju in Žanu Oberstarju za vso pomoč!

Po tednu dni druženja z udeleženci tečaja smo se že kar spoprijateljili, nabrali celo bero zanimivih slik ter se po zaključku jutranjih tečajev zadnjega dne nepričakovano celo pogostili! Mnenja udeležencev o tečaju so bila v veliki meri pozitivna – glavni cilj tečajev, bolj samozavestna uporaba računalnika in interneta, je bil dosežen. Ugotovili smo tudi, da uporaba tudi najbolj sodobnih pametnih telefonov med udeleženci ne povzroča preveč sivih las. Kljub vsem pozitivnim odzivom pa se je pojavila tudi kritika: tako prostovoljci kot udeleženci bi si želeli več časa za utrjevanje naučenega.

 


Lokacija:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica

Iskanje po strani

Obvestila

RSS novice

Delovni čas in kontakt

Knjižnica Miklova hiša
telefon
01 83 50 382
041 390 057
Knjižnica Loški Potok
telefon
01 83 50 128
Knjižnica Sodražica
telefon
01 83 71 026

odpiralnicas

Koledar dogodkov

<< Julij 2020 >> 
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kakšnih dogodkov in prireditev bi si želeli ve? v knjižnici?
 
Kateremu pravlji?nemu junaku se podaljša nos, kadar se zlaže?